Friss

Partneroldalak

galactus elvis

Ki ne emlékezne a napra, amikor Galactus Elvis lett?

Néhány napja egy Facebook-bejegyzésnél addig-addig gyötörtem magamat, hogy kipréseljek valami frappáns képaláírást, hogy végül már csak azért sem sikerült. A bölcs és végeláthatatlan internet viszont a segítségemre sietett, és egy olyan érdekességgel lettem gazdagabb, amit veletek is meg kell osztanom.

A méltán híres Marvel univerzumbéli természeti erőről, magáról a bolygófaló Galactusról kerestem fun facteket. Azonban leginkább az unásig ismételt infók jöttek szembe, és valahogy nem volt kedvem a régi alakjáról, meg kozmikus energiákról írni. Mint minden valamire való oknyomozó, én is eljutottam a Google-keresések második oldalára, ahol szembejött egy cikk, amiért azóta is hálálkodom.

Ebben a bejegyzésben is átmentek a legtöbb közismert Galactus-érdekességen, mígnem arcon vágott egy What if… történet, amiben Thanos nemes egyszerűséggel Elvis immitátorrá változtatta az intergalaktikus éhes vizilovat.

A What if…? (Mi lett volna, ha…?) egy olyan sorozat, melyben a képregényalkotók szabadon játszhatnak bármivel a Marvel Univerzumon belül, bármiféle kontinuitási következmény nélkül. Noha ezek a történetek a mainstream csapásirányra nincsenek hatással, gyakran nagyon szórakoztató és izgalmas dolgok sülnek ki belőlük.

Azóta ősrégi What if… füzeteket keresgélek és lapozgatok a neten, és számomra egy egészen újfajta nyúlüregbe csöppentem. Kirándulásom egy röpke szeletéről Facebookon már megemlékeztem, de ezen a ponton azt sem tartom kizártnak, hogy a jövőben ebből lesz egy extravaganza cikk (videó?).

Térjünk most vissza egy pillanatra, és emésztgessük, hogy Galactus mégis mi a fenéért lesz Elvis Presley hasonmás.

„A little less fight and a little more spark, close your mouth and open your heart.”

A történet a What if…? #34-ben (What if Thanos changed Galactus into a human being?) esett meg, amikor Thanos a Végtelen Kesztyű erejével akarta móresre tanítani a kozmikus entitást.

image 2
Ki ne emlékezne a napra, amikor Galactus Elvis lett? 5

Nem is kellett több, Galactus pucéran és főként Elvisként ébredt a Földön. A Király ekkor már nem élt, így csak egy immitátorként csaphatott a húrok közé a férfivé lett csillagközi hódító.

image 3
Ki ne emlékezne a napra, amikor Galactus Elvis lett? 6

A hasonmás pillanatok alatt híres lett, Elvis igazi reinkarnációt látják benne. És hát valóban minden megvan benne, hogy nagyot szóljon. Egy idő után azonban feltűnik Adam Warlock, aki közli az Elvisesedett Galactusszal, hogy legyőzték Thanost, megvan a kesztyű és most már visszaváltozhat korábbi alakjába. A Mississippi-i rock’n’roll királlyá vált entitás azonban nem vágyik vissza, hogy újra az örökké planétákra éhes fickó legyen, így hát marad a földi testben, és folytatja a zenélést.

Hát az ilyenekért érdemes What if…-et, meg úgy általában képregényeket olvasni.

image 4
Ki ne emlékezne a napra, amikor Galactus Elvis lett? 7

Szólj hozzá