Friss

Partneroldalak

doom #1

Képregényes Egypercesek: Doom #1 (2024)

Sosem voltam nagy Fantasztikus Négyes rajongó, de a szupercsalád örök nemezisét, Fátum dokit mindig nagyon különlegesnek és érdekesnek találtam. A Jack Kirby és Stan Lee által megalkotott karakter egyszerre előkelő lángész, mesterelme, és kicsinyes bosszútól fűtött ripacs.

A 2024-es Doom széria első számában pedig leginkább halott. Vagyis egy darabig annak hiszik, mikor Valéria Richards összeszedi őt az űrben. Mint kiderül a latvériai vasálarcos Galactust próbálta 1v1-ben elkapni, de ahogy a mellékelt ábra mutatja, nem nagyon sikerült neki.

Ezt követően az első füzet nem is nagyon Doomról szól, hanem Galactust helyezi a középpontba. Az alkotók, Sanford Greene & Jonathan Hickman bemutatják hogyan kezdett ámokfutásba, vette fel a harcot a Celestiálokkal, vagyis az Égiekkel is, és hogy a bolygófaló éhsége cseppet sem akar csökkenni.

Valéria alig kaparja elő bácsikáját a tartályából, máris új páncélt aggat rá, és felkészíti a Galactusszal való következő ütközetre. Már, ha lehet erre valahogy felkészülni. De nagyon bírom, hogy a totális kiütés után sem tud Doom egy cseppnyi önkritikát gyakorolni. Zseniális, hogy a fickó lassan már önmaga karikatúrája, de hazudnék ha azt mondanám, hogy nem rohadtul szórakoztató. 

De vajon ezúttal ki fog felülkerekedni, és ki marad alul? A tét nem sok, csak az egész univerzum.

Ha érdekel, hogy mi lesz a végkifejlet Fátum és Galactus között, akkor a képregényt megtalálod a My Comic Center oldalán.

IMG 9159 min
Képregényes Egypercesek: Doom #1 (2024) 3

Az ajánló elkészült hasonlóan rövid, videós formátumban is, csekkold le a TikTok oldalamon:

Szólj hozzá