Friss

Partneroldalak

paletta ajánló

Képregényes Egypercesek: Paletta

Ashley Rayburnnek nincs könnyű élete. Nevelőotthonban lakik, állandóan rossz fát tesz a tűzre, és nem igazán tud megmaradni nevelőszülőknél. Egy napon azonban egy igazán hozzávaló párhoz kerül, és életében először pislákol a remény, hogy végre boldog lehessen.

Új szüleivel pillanatok alatt megtalálja a közös nevezőt, de a képregény ügyesen érzékelteti, hogy ettől még nem száll el minden gondja a problémás lánynak.

Nevelőanyja szupertitkos festékek fejlesztésében vett részt, melyeket, ha magára ken valaki, különféle szuperképességekre tehet szert. Pár sablonos jelenettel később Ash rálel a festékekre, és megszületik a DC comics legújabb hőse, Paletta.

Ez a történet egyértelműen a tiniknek szól. Nem igazán szoktam különbséget tenni etéren (és nem is szeretnék ebből rendszert csinálni), de ezúttal kézzelfogható, hogy a lányok a célközönség. És hiába a tinikörítés, a képregényben szereplő témákat nem szabad félvállról venni. A kedélyes hangulat mögött elég komoly, társadalmi szinten gyökerező problémákat vet fel a Paletta.

Viszont ezeknél a témáknál nem sokat időzik a sztori. A rajzok, és a narratív szerepétől eltekintve a harsány színek is csak azt erősítik, hogy inkább a fiataloknak készült ez a kiadvány. Természetesen olvasása ettől függetlenül nem árthat azoknak, akiket egyébként is érdekel ez a történet, sőt lányos apákat bátorítanék is, hogy felüssék ezt a kiadványt.

IMG 8991 min
Képregényes Egypercesek: Paletta 3

Verdikt

A Paletta alapvetően a fiatalabbaknak szól, de a könnyedebb hangvételtől eltekintve nem nézi hülyének olvasóját. Megtiszteli azzal leendő közönségét, hogy elég felnőttnek kezeli őket, emiatt pedig nem csak a tinik vihetik magukkal a tanulságokat.

Története egyszerű, letisztult, a szokványos szuperhős-eredettől kevéssé tér el, de a kicsit komolyabb témái miatt mégsem érződik elbagatellizáltnak. Tizenéveseknek, fiatal felnőtteknek nyugodt szívvel tudom ajánlani. DC, vagy bármilyen képregényes előismeret nélkül is tökéletesen fogyasztható, így a kezdő olvasók is bátran forgathatják.

Az ajánló elkészült rövid formátumban, melyet TikTok oldalamon megtekinthetsz:

@gaberegenyes

#fy #fypage #foryoupage #neked #nekedbelegyen #nekedbelegyen❤️ #nekedbeakaromlatni #képregény képregényes képregénybolt comics comictok képregénytok dc dccomics paletta #olvass olvassképregényt olvasnijó olvasnimenő olvasni szexi booktok #képregénymitológia magyarképregény #comicsart #comicsoftiktok comicsstyle

♬ eredeti hang – Gaberegényes – Gaberegényes

Szólj hozzá